מדובר בשפת מכונה שמבצעת סט מסוים של הוראות, היתרון של השפה הזאת שהיא יכולה לרוץ הרבה יותר מהר ועל חומרה יותר פשוטה משפה כמו ג’אווה.
לדוגמא כוונת פגיון ששמים על רובה ואומרת לאן לכוון כדי להוריד רחפן, החומרה היא מאוד בסיסית כי היא נמצאת על כוונת אז הגיוני להניח שהתוכנה של הפגיון נכתבה באסמבלי.
לפני שמתחילים ללמוד את הנושא חשוב לוודא שאתם סגורים על ייצוג בינארי
במחשבון הקרב בסדנא המעשית של גאמא סייבר יש שפה מומצאת עם סט הוראות, הסט הזה הוא בדרך כלל שפת אסמבלי של מעבד אחר, לא X86, אבל הפקודות הן מאוד דומות.
לכן הבנה עמוקה של X86 ותירגול יתנו לכם כלים להצליח במבחן מחשבון הקרב בסדנא המעשית.
כאן אתם בעצם “הורגים שתי ציפורים במכה אחת”, גם לומדים נושא שלם ליום המבחנים הראשון וגם מתכוננים למבחן מחשבון הקרב בסדנא המעשית.
נושאים מתוך השאלון הדיגיטלי
הכוונה היא לשאלון הדיגיטלי שצריך למלא בתחילת הזימון ליום המבחנים הראשון של גאמא סייבר.
את הנושאים הבאים תוכלו לסמן שאתם יודעים בבטחה אם הצלחתם בסימולציות שכאן, הנושאים הם:
ASM – Enterprise Service Management
X86
Loop
Instruction pointer
Register
Carry flag
Jne
Assembly היא שפת תכנות ברמה נמוכה שמקשרת בין קוד המכונה לבני האדם. ב-x86, שפת Assembly משמשת לתכנות ישיר של מעבדים מבוססי ארכיטקטורת x86, והיא מציעה שליטה מדויקת על החומרה.
רשומות הן יחידות אחסון קטנות ומהירות בתוך המעבד שמשמשות לאחסון נתונים באופן זמני בזמן ביצוע הפקודות. ב-x86 ישנן רשומות שונות, וכל אחת מהן מיועדת למטרות שונות. להלן רשומות בסיסיות:
בנינו סימולציות בכל נושא לפי רמות כדי לדמות את יום המבחנים הראשון לגאמא סייבר וגם את הסדנא המעשית.
ברוב השאלות מצורף גם הסבר מלא לפתרון, כדאי ללמוד מההסבר לפני שעוברים לשאלה הבאה, כך לומדים הכי הרבה מהסימולציה ומפיקים את המיטב.
בסימולציות יש גם סטופר שיתן לכם אינדיקציה לגבי מהירות הפתרון שלכם.
ביום המבחנים עמידה בזמנים זה חלק חשוב מההכנה.
אם קיבלתם מתחת ל 80 מומלץ לחזור על ההסברים ולעשות את הסימולציה עוד פעם כדי לוודא שאתם באמת מוכנים ליום המבחנים הראשון של גאמא סייבר וגם לסדנא המעשית.